disparut baciu nicolae

Nicolae Baciu (foto), un bărbat în vârstă de 61 de ani din localitatea Măneciu Pământeni este căutat de două zile. Nimeni nu știe unde ar fi putut să plece, dar mulți dintre vecinii săi spun că luni l-ar fi  văzut plecând de acasă foarte supărat.

 

 

Cei care îl cunosc știu că acesta are multe probleme în familie și se tem acum de ceea ce poate fi mai rău. Soția l-ar fi părăsit acum doua luni, din cauza crizelor de gelozie, dar și a comportamentului său agresiv, așa că apropiații nu exclud acum nici varianta unei sinucideri.

 

 

De marți noapte, zeci de polițiști și jandarmi l-au căutat prin păduri, pe dealuri, pe la stânile din zonă, dar în zadar. La Măneciu a fost adus și un câine de urmă și tot fără rezultat. Acțiunea de căutare este dificilă, având în vedere că localitatea este înconjurată de pădure, iar ploile din ultima perioadă au transformat drumurile neasfaltate în adevărate mlaștini.

Angajații barajului Maneciu au dat și ei o mână de ajutor și au dat ocol cu bărcile pe suprafața lacului de acumulare, dar nici urma de bărbat.

 

 

Povestea lui Nicolae Baciu este cunoscută în sat. Căsătorit cu o femeie mai tânără cu 15 ani decât el, crizele de gelozie erau la ordinea zilei, iar soția lui se pare că nu a mai rezistat și a decis să plece de acasă acum două luni, lăsându-i în grijă copilul, un băiat în vârstă de 11 ani. Vecinii povestesc acum că în curtea celor doi scandalurile și bătăile erau frecvente, dar de când l-a părăsit soția, bărbatul se schimbase foarte mult. Era abătut, retras și refuza să stea de vorbă chiar și cu prietenii săi vechi. Cumnata lui Nicolae a povestit că știe de la nepotul ei, copilul dispărutului, că acesta ar fi scris luni un bilet care acum nu mai este de găsit.

 

Ultima oara când a fost vazut Nicolae Baciu se întâmpla luni la prânz, purta pantaloni albi și o bandană albă pe cap. Cine îl zărește este rugat sa anunte Poliția.