perchezitii

Ieri au fost efectuate percheziții în mai multe județe, printre care și Prahova, în scopul destructurării unui grup infracțional organizat care a prejudiciat statul cu peste 14 milioane de lei.

 

Comunicatul IGPR:

Ofițerii Serviciului de Combatere a Macrocriminalității Economico — Financiare din cadrul D.C.C.O., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — Structura Centrală, cu sprijinul B.C.C.O. Constanța, au efectuat 18 percheziții domiciliare în municipiul București și județele Ilfov, Ialomița, Prahova, Dâmbovița și Constanța.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2011 — 2015, un grup infracțional organizat ar fi acționat, cu scopul sustragerii unei societății comerciale, de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin evidențierea în actele contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale. Astfel, au fost înregistrate achiziții fictive de bunuri și servicii, provenind de la 22 societăți comerciale fantomă.

 

În baza facturilor fiscale ce atestau în mod nereal achiziția de servicii (reparații, lucrări, etc.) de la furnizorii fantomă, ar fi fost întocmite procese-verbale de recepție a lucrărilor, dar și procese-verbale de recepție a unor mijloace fixe achiziționate (de regulă utilaje).

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 14.000.000 de lei.

Au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere. În urma audierilor, au fost reținute 7 persoane, iar față de 5 s-a dispus măsura controlului judiciar.