inundatii prahova

Ploile abundente din Prahova au dus la inundarea a peste 50 de gospodării de pe raza județului, iar în 17 situații apa a intrat și în locuințele oamenilor.

 

Vezi și:   Prahova sub cod portocaliu de precipitații. Unde au loc inundații

Potrivit ISU Prahova, peste 70 de pompieri au intervenit cu 19 autospeciale şi 19 motopompe pentru evacuarea apei din 13 localităţi (Vălenii de Munte, Bucov, Cornu, Ploieşti, Măneciu, Boldeşti-Scăeni, Plopeni, Podenii Noi, Tomşani, Blejoi, Lipăneşti, Bărcăneşti, Berceni).

Au fost inundate peste 50 de gospodării (curţi şi grădini) în localităţile (Vălenii de Munte, Măneciu, Boldeşti-Scăeni, Podenii Noi, Tomşani, Bărcăneşti) şi 17 locuinţe în localităţile (Vălenii de Munte, Bucov, Cornu, Ploieşti, Plopeni, Blejoi, Măneciu, Bărcăneşti, Berceni).

 

În acest moment se intervine pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor în 48 de gospodării din localitățile Berceni – sat Corlătești, Bărcănești – satele Tătărani şi Puşcaşi şi Blejoi – satul Ploieştiori.

Pe cursul inferior al râului Teleajen, în dreptul localităţii Ciorani, este depăşită Cota de pericol. În celelalte puncte unde se monitorizează nivelul râului, cotele sunt în scădere.