dna

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei MARIN ELENA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

 

Comunicatul DNA Ploiești:

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
La data de 21 martie 2016, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a unui dosar penal, mediatizat prin comunicatul nr. 350/VIII/3 din 24 martie 2016, care – i privea pe inculpații Mihalcea Florica, Buciumeanu Ilie, Constantin Elena și Costache Ionel Cristian, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea mai multor infracțiuni asimilate celor de corupție, infracțiuni de fals și uz de fals.

În cauza respectivă, în timpul urmăririi penale, inculpata Marin Elena a fost audiată în calitate de martor, ocazie cu care aceasta a susținut că a înscris în fișa de punere în posesie suprafețele indicate de Costache Ionel Cristian (în acea perioadă primar al comunei Tărtășești, județul Dâmbovița), ca făcând parte din extravilan, deși i-a atras atenția acestuia că unele suprafețe se aflau în intravilanul localității.

În cursul lunii aprilie 2016, inculpata Marin Elena a formulat și depus la DNA un autodenunț în care a revenit asupra aspectelor esențiale cu privire la care a fost audiată în calitate de martor. Prin aceste demers inculpata nu a urmărit decât să-l ajute pe Costache Ionel Cristian în scopul îngreunării tragerii la răspundere penală pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, în sensul susținerii nereale a neimplicării lui în acțiunile ilicite ce i-au fost reținute.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Ploiești, unde se judecă și dosarul principal, amintit mai sus.