- Publicitate -

În tribune la Campionatul de Fotbal sau în vacanțe de lux, deși sunt sub control judiciar

Data:

tribuna fotbal

Judecați pentru fapte de corupție, mulți dintre polițiștii sau politicienii din Prahova care nu se mai află în arest preventiv, se bucură încă de privilegiile unui om liber care nu are probleme cu justiția.

- Publicitate -

Mulți dintre aceștia au cerut cu tupeu instanței permisiunea de a părăsi teritoriul României pentru vacanțe de lux, deși măsura preventivă a controlului judiciar impune restricții drastice. Poate cel mai șocant exemplu este cel al unui agent de poliție, trimis în judecată pentru corupție, care a cerut permisiunea să meargă la Campionatul European de Fotbal din Franța, iar instanța i-a permis acest lucru.

În mod normal, măsura preventivă a controlului judiciar vine la pachet cu o serie de obligații pe care inculpatul trebuie să le respecte. Printre acestea se află vizita constantă (după un program strict, chiar și de două ori pe săptămână) la sediul Poliției din localitatea unde își are domiciliul, să anunțe ofițerul de supraveghere în cazul în care inculpatul părăsește domiciliul pentru o perioadă mai lungă de cinci zile, să nu poarte arme, să nu ia legătura cu părțile din dosar și să nu părăsească teritoriul României. Uneori această obligație este și mai drastică în sensul că se restrânge cu mult aria în care respectivul inculpat are voie să circule fără să ceară aprobarea instanței, de exemplu nu are voie să părăsească localitatea de domiciliu sau județul fără permisiunea instanței sau a Poliției.

Au fost cazuri în Prahova,  deloc puține, în care inculpații au ignorat faptul că sunt urmăriți penal sau chiar trimiși în judecată pentru luare de mită sau alte fapte asimilate corupției și au solicitat instanței permisiunea părăsirii teritoriului României invocând motive deloc urgente.

- Publicitate -

Agentul de poliție  Iuian Gheorghe Rotaru, agentul de poliție din Bușteni care face parte din lotul celor 11 polițiști de la rutieră anchetați în martie de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, pentru fapte de corupție a cerut permisiunea judecătorilor să Plece în Franța la Campionatul European de Fotbal, în excursia „Caravana Eu sunt 12”

“Admite cererea formulată de inculpatul Rotaru Iulian Gheorghe, . Permite inculpatului Rotaru Iulian Gheorghe, să părăsească teritoriul României în perioada 11.06.2016-20.06.2016, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, în vederea deplasării în excursia la concursul organizat de Bergenbier şi FRF, denumit generic „Caravana Eu sunt 12”, ţările tranzitate fiind Ungaria, Austria, Germania, Franţa( în vederea vizionării Campionatului European de Fotbal) şi retur,“ conform Tribunalului Prahova.

În aceeași situație s-a aflat și fostul primar al municipiului Ploiești care a solicitat judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție permisiunea de a merge cu copiii la schi în Austria, deși se afla sub puterea măsurii controlului judiciar care îi interzicea să plece din România. ICCJ a admis cererea lui Bădescu, astfel că acesta și-a putut petrece vacanța în perioada 3-11 ianuarie alături de familie într-o stațiune montană din Austria.

- Publicitate -

Chiar dacă Sebastian Ghiță, plasat sub control judiciar de către procurorii DNA Ploiești, a primit în general multe refuzuri din partea Instanței Supreme de a părăsi teritoriul României. Deputatul a cerut de mai multe ori permisiunea de a se deplasa în Germania, dar solicitările i-au fost refuzate. Restricția părăsirii teritoriului României a fost anulată însă în ianuarie 2016, astfel că deputatul se află în control judiciar, dar liber să călătorească unde vrea, cu condiția să anunțe acest lucru, dacă deplasarea este mai lungă de cinci zile. La fel s-a întâmplat și în cazul altor trei suspecți de corupție din Prahova. Este vorba de Vlad Cosma, Daniel Alixandrescu și Răzvan Alexe, cărora Instanța supremă le-a permis să părăsească teritoriu țării.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Accident în Comarnic. Este al doilea eveniment rutier produs pe DN1, joi seara

Cel de al doilea accident s-a în Comarnic, primul...

Oradea a avut, doar în 2023, investiții din fonduri europene de 918 milioane lei. Ploieștiul…?

Numai în anul 2023 Municipiul Oradea a finalizat investiții...

Accident pe DN1, în zona Azuga. Șoferii autoturismelor implicate sunt asistați medical

Evenimentul rutier s-a produs joi, după ora 17, la...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (II)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

O familie din Prahova, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, primește ajutor de la antreprenori

În urmă cu câteva săptămâni, o familie din satul...

Întreruperi de energie electrică în Prahova în perioada 22-26 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Sedentarismul și obezitatea influențează longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Campioană a Ploieștiului, umilită de șeful CSM, consilier personal al primarului Volosevici

Jurnaliștii Marius Nica, Claudiu Vasilescu și Mihai Nicolae au...

Arhitectul Răzvan Enescu: ”Andrei Volosevici ne-a mințit în 2020”

Arhitectul Răzvan Enescu, a acordat un interviu lui Bogdan...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -