cresa urlati

Decizie incredibilă a instanței penale din cadrul Judecătoriei Ploiești. Un bărbat, trimis în judecată într-un dosar de cămătărie și șantaj, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității. Instanța a indicat drept loc unde inculpatul să execute această pedeapsă, CREȘA din orașul Urlați.

 

Este vorba despre Florin Daniel Dobre, un bărbat care a fost arestat în toamna anului 2015, în urma unei ample acțiuni a polițiștilor care au făcut mai multe percheziții la acea dată în Urlați, la cămătarii din zonă. În aceeași cauză a mai fost arestat și Cristea Stavarache, zis Germanu, cunoscut cămătar din Urlați, cu antecedente penale. Instanța a decis să confiște de la cămătar și suma de 3000 de euro.

În urma procesului, care s-a finalizat în urmă cu puțin timp, Judecătoria Ploiești a decis ca Stavarache Cristea este vinovat de cămătărie și l-a condamnat la pedeapsa de un an și două luni de închisoare cu executare.

Cel de-al doilea inculpate în dosar, Florin Daniel Dobre, a fost găsit vinovat pentru complicitate la camătă și șantaj și a primit o pedeapsă de un an și zece luni de închisoare cu suspendare și trei ani de supraveghere.

 

În timpul perioadei de supraveghere, Dobre a fost condamnat să execute două luni de muncă în folosul comunității la creșa din Urlați sau la Primăria din aceeași localitate.

Decizia Judecătoriei Ploiești nu este una definitivă și a fost atacată deja la Curtea de Apel Ploiești, dar doar de către cămătarul Stavarache.

motivare instanta