skimming

Skimming-ul reprezintă montarea unui dispozitiv pe bancomat sau pe aparatele de tip POS care în momentul introducerii cardurilor bancare îți clonează datele persoanele de pe banda magnetică, ulterior acestea putând fi inscripționate pe alte carduri de tip blank. 

 

Metoda skimming este cea mai folosită în cazurile de fraudă bancară, tocmai pentru faptul că hoții sunt perfecționați în confecționarea și montarea acestor dispozitive. 

Dacă ne gândim că bancomatele din orașele mari și/sau turistice atât din România cât și din Occident sunt folosite de mii de persoane, doar după o singură dispozitivele de skimming montate pe bancomate pot înregistra date personale de pe sute de carduri. 

 

În Europa cetățenii români și bulgari și-au câștigat renumele de profesioniști în ceea ce privește skimming-ul. Pe internet circulă de câteva zile o filmare realizată în zona centrală din Viena Austria, lângă o stație de metrou, în care un turist a reușit să identifice la timp un dispozitiv de copiere a datelor personale montat pe un bancomat. 

Ce i-a trădat pe cei care l-au montat? Aparent o urmă discretă de lipici, care a fost de ajuns să-i ridice semne de întrebare turistului. Vezi mai jos înregistrarea video: