aaaaadina

Designerul Adina Buzatu, alături de alte 10 de persoane au fost plasate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești sub control judiciar în urma audierilor care au avut loc astăzi. 

 

Citește și:  Cum acționa rețeaua de evaziune fiscală condusă de VIP-uri

În cazul persoanelor audiate astăzi, procurorii ploieșteni au stabilit o cauțiune de o treime din prejudiciul adus statului român care se împarte la toate cele 11 persoane plasate sub control judiciar, în funcție de aportul și implicarea fiecăreia în această afacere ilegală. Vineri urmează să fie audiat și scenaristul Eugen Burada.

Vezi și:  Imagini din timpul perchezițiilor din dosarul vedetelor

 

Persoanele audiate astăzi la Ploiești sunt suspectate de procurorii ploieșteni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciind statul român cu suma de 37.950.712 lei. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 - 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. Operațiunile comerciale fictive erau simulate ca având loc în domeniul construcțiilor, IT, prestărilor de servicii etc.