perchezitii vedeteee

Joi, 29 septembrie, polițiștii din Prahova, împreună cu procurori, au efectuat 34 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de infracțiuni economice. 27 de persoane vor fi aduse la audieri.

 

Printre persoanele vizate de percheziții se numără și designerul Adina Buzatu și scenaristul Eugen Burada.

Citește și:  Cum acționa rețeaua de evaziune fiscală condusă de VIP-uri

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au efectuat 34 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

 

Citește și:  Adina Buzatu a fost adusă la audieri - VIDEO

Perchezițiile au avut loc în municipiul București și în județele Prahova, Iași, Suceava și Ilfov.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 - 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. Operațiunile comerciale fictive erau simulate ca având loc în domeniul construcțiilor, IT, prestărilor de servicii etc.

 

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 de lei.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurența prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate.

De la locațiile vizate în cadrul perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente contabile și bancare, precum și unități informatice.

 

27 de persoane vor fi aduse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Perchezițiile au fost efectuate cu spijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din I.J.P. Prahova, al polițiștilor de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Capitalei și I.P.J. Iași, I.P.J. Suceava și I.P.J. Ilfov, la acțiune participând 100 de polițiști.

Totodată, activitatea a fost sprijinită de jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.