condamnare

Șase ani și sașe luni de închisoare cu executare și 5 650 daune morale este pedeapsa primită de Ștefan Robert Nistorescu, individul care în vara anului trecut a înjunghiat un tânăr, în urma unei altercații care a avut loc în centrul localității Breaza.

 

Bărbatul a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și distrugere. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Ploiești și este definitivă. În primă instanță, adică la Tribunalul Prahova, Nistorescu a primit o pedeapsă mult mai blândă, de doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendare.

În plus, instanța de fond a considerat că Nistorescu s-ar putea reabilita dacă ar munci două luni în folosul comunității, la o bibliotecă din Câmpina.  În urma apelului declarat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, instanța de la Curtea de Apel a dublat pedeapsa, iar Nistorescu o va executa în regim de detenție.

Victima lui Nistorescu este Stefan Constantin Bucur, nepotul procurorului Daniel Bucur din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, trimis în judecată în luna martie a acestui an, de către procurorii DNA Ploiești pentru luare de mită.

Nistorescu și Bucur au ajuns în fața instanței după ce în vara anului trecut au fost implicați într-un conflict care a avut loc chiar în centrul localității Breaza. Cearta dintre cei doi a degenerate într-o bătaie în toată regula, în urma căreia Bucur a fost înjunghiat, iar rana, au considerat medicii legiști, i-a pus viața în pericol.

Fiul unui procuror din Sinaia, înjughiat de interlopii din Breaza. Agresorul, în arest la domciliu