buzatu

Joi, în jurul orei 11,40, Adina Buzatu a fost adusă la sediul PCA Ploiești însoțită de polițiști pentru a fi audiată într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. 

 

Citește și:  Cum acționa rețeaua de evaziune fiscală condusă de VIP-uri

Vizat de acțiunea oamenilor legii este și scriitorul și scenaristul Eugen Burada. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 - 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. 

 

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 de lei.

 

 

Eveniment
  • Joi, 12 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Descinderi DIICOT în Prahova, București și Ilfov

Procurorii DIICOT desfăşoară joi 29 de percheziţii în Prahova, București și Ilfov la persoane suspectate de cămătărie şi de deturnare de licitaţii publice. DIICOT - structura centrală coordonează  29 de...