saptamana prevenirii criminalitatii

În perioada 26 - 30 septembrie, Poliția Română desfășoară, la nivel national, cea de-a unsprezecea ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

 

Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, desfăşoară, la nivel naţional, „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

Activităţile desfăşurate, la nivelul I.J.P. Prahova, selectate în baza priorităţilor pentru anul 2016, urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.

În intervalul menţionat, toate subunitățile teritoriale de poliție din județ vor fi angrenate în activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

 

În organizarea şi derularea acestor acţiuni, vor fi cooptaţi parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale și mass-media.

În această perioadă, poliţiştii vor participa la dezbateri pe teme de interes (delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, consumul de droguri, traficul de persoane, siguranţa în mediul on-line, infracţiunile contra patrimoniului, infracţiunile comise cu violenţă și siguranţa rutieră) şi vor avea întâlniri cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, bătrâni, administratori de societăţi comerciale şi de imobile etc.

De asemenea, vor promova mesajele preventive prin mijloacele de informare în masă, vor distribui materiale specifice în spaţii publice şi vor organiza puncte de informare pentru cetăţeni.