politie rutiera 1

Un agent de poliție, prins de ofițerii DGA sub acoperire, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a mai fi polițist pe perioada executării pedepsei principale.

 

Totul după ce a fost prins luând șpagă 200 de lei de la un șofer. Agentul se numește Radu Gabriel și a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în urma audierilor maraton care au avut loc în primăvara acestui an, când au fost aduși la sediul Parchetului de pe strada Bunavestire nu mai puțin de 11 polițiști odată.

Pe lângă faptul că i-a fost interzis dreptul de a mai ocupa funcția de polițist, Radu va trebui să presteze muncă în folosul comunității timp de două luni în cadrul S.G.U. Ploieşti sau Parcul ,, Constantin Stere. Decizia aparține Tribunalului Prahova și a rămas definitivă prin neapelare. Gabriel Bucur a trebuit să dea înapoi banii primiți ca șpagă, dar și să achite 2700 de lei cheltuieli de judecată.

Pe lista rușinii a polițiștilor acuzați de fapte de corupție, în mare parte luare de mită, se află alți zece agenți din Bușteni, Comarnic și Breaza, care așteaptă și ei sentința Tribunalului.