radu danulescu

Zilele trecute, Observatorulph.ro vă prezenta cazul incredibil al polițistului Ionuț Bucur, cercetat de procurorii prahoveni pentru că ar fi șantajat un minor cu un dosar de trafic de droguri după ce i-ar fi plasat o pungă de aspirină în mașină.

 

Tânărul respectiv se numește Radu D. și, potrivit procurorilor, conducând fără permis, acesta a comis un accident rutier în urma căruia au rezultat pagube materiale, după care a părăsit locul accidentului. În acest context, un alt inculpat în același dosar l-a determinat pe polițistul Bucur să pretindă și să primească de la minorul respectiv, prin intermediul său, suma de 4000 lei, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu se sesiza din oficiu cu privire la comiterea de către sus numit a mai multor infracțiuni la regimul rutier.

Citește și: Un polițist din Ploiești plasa aspirină pisată în mașinile oprite pentru a primi șpagă

 

Ulterior, la data de 14.10.2015, polițistul a oprit în trafic autoturismul în care se afla minorul, a percheziționat, fără drept, acest autovehicul în care anterior se plasase un pliculeț cu aspirină pisată urmând ca, după găsirea acestui plic, să solicite suma de 4000 de euro pentru a nu aplica legea, respectiv pentru a nu constata o presupusă faptă de deținere de droguri. Potrivit acelorași surse, tânărul a negat ferm fapta de care polițistul îl acuza iar, în cele din urmă, a renunțat la suma de bani pe care trebuia să o împartă cu un alt inculpat din dosar.

Citește și: Cine este omul de afaceri care îl plătea pe polițistul "Aspirină"