pavel bejan

Polițistul Ionuț Bucur, zis Balon, dar mai nou cunoscut drept agentul ”Aspirină”, a devenit celebru peste noapte după ce procurorii prahoveni au reușit să probeze faptul că agentul a șantajat un minor cu un dosar de trafic de droguri după ce i-a plasat o pungă cu aspirină pisată în mașină.

 

Citește întreaga poveste aici:  Un polițist din Ploiești plasa aspirină pisată în mașinile oprite pentru a primi șpagă

Bucur este trimis în judecată pentru luare de mită, dar în același dosar apare și numele unui important om de afaceri din Prahova, al cărui nume l-am mai întâlnit în, poate, cel mai cunoscut dosar instrumentat de DNA Ploiești: dosarul Hidro Prahova, în care multe personalități din politica județeană, dar și națională – printre care s-au aflat Victor Ponta, mama acestuia, în calitate de martori, dar și Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier, Sebastian Ghiță, Mircea și Vlad Cosma etc,  -  au dat cu subsemnatul în fața procurorilor anticorupție.

Personajul este nimeni altul decât Pavel Bejan, administratorul unei societăți de construcții din Bănești (Arcade), care l-a denunțat pe fostul consilier local PNL, Ionuț Ionescu, inculpat ulterior într-o cauză disjunsă din dosarul Hidro Prahova.

 

Citește mai multe aici: Consilierul Ionuț Ionescu, arestat preventiv, inițiator de proiecte ale CL Ploiești

Numele lui Pavel Bejan a apărut însă în presa locală în vara anului 2014, atunci când un muncitor care lucra la extinderea canalizării municipiului Câmpina, a fost prins sub un mal de pământ. Soția victimei venea atunci cu o serie de acuzații la adresa lui Bejan, patronul societății unde era angajat soțul său. Femeia, acuza la acea vreme, că bărbatul său grav rănit, fusese uitat pe un pat din Spitalul Județean, fără ca reprezentanții societății să se implice cu un minim ajutor, nici măcar salariul nu era plătit la timp.

Despre acest Pavel Bejean aflăm că este din nou implicat într-un scandal. El este administratorul de societate comercială despre care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângăTribunalul Prahova spun că l-ar fi mituit pe polițistului Ionuț Bucur, zis Balon, mai nou Aspirină. Banii, dar și diverse lucrări executate de firma lui Bejan la casa socrilor polițistului, erau pentru soluționarea favorabilă a unei plângeri depusă de Bejan la Secția 4 Poliție din Ploiești.

 

"(...)  în perioada septembrie-decembrie 2015, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Bucur Ionuț a pretins și primit de la inculpatul Bejan Pavel, în 9 rânduri, sume de bani, în cuantum de 16.700 lei, cu titlu de împrumut, și servicii constând în efectuarea de lucrări de racordare la canalizare și utilități edilitare la locuința situată în Vălenii de Munte, înscrisă pe numele socrilor săi, în valoare de 20.000 lei.

De asemenea, B.I. a primit, în 7 rânduri, sume de bani în cuantum de 11.400 lei, în scopul neîndeplinirii corespunzătoare a atribuțiilor de serviciu și în vederea recompensării activității desfășurate, respectiv pentru a soluționa o lucrare aflată pe rolul Secției 4 de Poliție Ploiești, urmare a sesizării formulate de B.P., în mod favorabil acestuia din urmă," se arată într-un comunicat al DGA Prahova.

Pavel Bejan este și el trimis în judecată,sub control judiciar, pentru dare de mită,  în aceeași cauză cu Bucur.