tantar

Inca un roman si-a pierdut viata dupa ce a fost infectat cu virusul West Nile, transmis prin intepatura de tantar, numarul deceselor ajungand astfel, la sase. Două cazuri provin din Prahova.

 

Specialistii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile nu au dat detalii despre ultima victima a virusului sau in ce spital s-a inregistrat decesul. Din cauza riscului de transmitere a virusului, mai multe centre de tranfuzie sanguina din tara sunt in alerta si nu mai primesc donatori din localitatile in care au fost confirmate astfel de cazuri.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat ca in aceasta perioada acorda o atentie extrem de mare acestui fenomen si ca toate persoanele care urmeaza sa fie supuse unei interventii chirurgicale sunt verificate pentru a se evita o eventuala contaminare si ca e posibil ca munca chirurgilor sa fie ingreunata, dar nicio operatie nu a fost amanata.

Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor: o infectie asimptomatica, un sindrom de febra usoara numit febra West Nile si meningita sau encefalita West Nile. Maladia este transmisa de tantari.

65 de persoane au contactat acest virus – cele mai multe in Bucuresti (14 cazuri) si Braila (12 cazuri). Virusul a fost semnalat in alte 15 judete ale tarii (n.r. inclusiv două cazuri în Prahova). Medicii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente de tantari, sa impiedice patrunderea insectelor in casa (plase de protectie), sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.
sursa: stirileprotv.ro

 

Politic
  • Vineri, 17 Noiembrie 2017
  • De Mihai Popescu

PSD va organiza mitinguri în toată țara

Oficial, în București nu se va organiza, în perioada următoare, vreun miting de susținere a lui Liviu Dragnea sau a programului de guvernare, este una dintre deciziile luate de conducerea extinsă a...

Eveniment
  • Vineri, 17 Noiembrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Două accidente în Prahova din cauza ploii

Vremea nefavorabilă creează probleme șoferilor. Într-un interval de doar cinci minute în Prahova s-au produs două accidente rutiere, la Blejoi și Apostolache.  Potrivit IJP Prahova, primul eveniment...