curtea de apel ploiesti

Nemulțumiți de salarii, dar și de alte aspecte legate de sistemul judiciar, judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești au decis să se alăture și ei colegilor de la celelalte instanțe din țară care au declanșat proteste încă de săptămâna trecută. Deocamdată, judecătorii ploieșteni au ales ca o primă formă de protest purtarea unei banderole albe.

 

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curții de Apel Ploiești întrunită astăzi -  15.09.2016,  în cvorum legal,  a adoptat cu majoritatea voturilor membrilor prezenți, următoarele:

 1. Susținerea  "Memorandumului privind justiția",  precum și a demersurilor Asociațiilor profesionale ale magistraților privind susținerea memoriului adresat Avocatului Poporului prin care se solicită sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea O.U.G. nr. 43/2016;

 

2. Inițierea unei prime forme de protest constând în purtarea unei banderole albe în ședințele de judecată,  pe o perioadă de două săptămâni,  începând cu data de 19.09.2016,  după care se va întruni o nouă Adunarea Generală a Judecătorilor pentru a decide asupra viitoarelor demersuri.