schite

Autoritățile locale de la Câmpina nu mai prididesc în a-și da cu stângul în dreptul când vine vorba să facă un lucru bun pentru comunitate.

 

Citește și:  Schițe semnate de Grigorescu, expuse în premieră la Câmpina

Deși în acest sfârșit de săptămână au loc Serbările Toamnei, care au ca tematică "Pictura câmpineană de la Grigorescu până în prezent", iar mulți dintre oficiali, de la secretarul Primăriei, Paul Moldoveanu, până la citymanagerul municipiului, Remus Bădulescu și Florin Buda, directorul Casei Tineretului știau că duminică, 18 septembrie, vor fi expuse la Casa Căsătoriilor, schițele prictorului Nicolae Grigorescu, acest eveniment nu va mai avea loc.

 

Informația a fost confirmată oficial de Bianca Baltag, purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina. "Eu nu am informația că acest eveniment se va organiza duminică. Expoziția nu este trecută în programul oficial,"a declarat Baltag.

Se întâmplă acest lucuru în condițiile în care, contactat telefonic, Remus Bădulescu, city  managerul municipiului Câmpina a confirmat că expoziția în disucție își va deschide porțile pentru câteva ore, doar  duminică, ora 11, în cea de-a doua zi a festivalului. Aceeași informație a fost confirmată, vineri, de Paul Moldoveanu, secretarul Primăriei Câmpina. În plus, la ultimul etaj (mansardă) al clădirii unde funcționează Casa Căsătoriilor din localitate, a fost deja amenajat un spațiu special pentru expunerea lucrărilor semnate de Grigorescu. Surse din Primărie chiar au confirmat faptul că o fost făcută deja o selecție cu schițele care ar fi trebuit să fie expuse duminică.

După îndelungi discuții pe care le-am purtat cu oficiali ai Primăriei Câmpina, Horia Tiseanu, edilul municipiului, a transmis un punct de vedere, prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituției,  legat de această situație absurdă. Astfel, Tiseanu explică faptul că, dat fiind faptul că passé-partoout-urile (sporții speciali) nu sunt gata, expoziția va fi amânată pentru o dată care va fi anunțată din timp și va fi organizat un eveniment dedicat special acestor lucrări ale artistului.