urmariti prinsi

Patru tineri din Prahova, trei bărbați și o femeie, au fost prinși de polițiștii prahoveni după ce autoritățile din Austria emisese pe numele acestora mandate de arestare. 

 

Tinerii cu vârste cuprinse între 28 și 19 ani, sunt domiciliați în Băicoi, Florești, Scorțeni și Vâlcănești. Aceștia sunt acuzați de autoritățile austriece de ”spălare a produselor infracțiunii”, faptă pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

Urmăriții au fost prezentați la instanța Curții de Apel Ploiești, care a dispus măsura reținerii preventive pentru 15 zile pentru doi dintre bărbați și măsura controlului judiciar pentru celelalte două persoane. 

”În cursul zilei de ieri, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Biroului ”Urmăriri”, cu sprijinul colegilor din cadrul Poliţiei Băicoi şi al Secţiei Rurale nr. 2 Floreşti, au depistat trei bărbați (doi de 28 de ani și unu de 21 de ani) și o tânără de 19 ani, pe numele cărora autorităţile judiciare din Austria au emis mandate europene de arestare pentru comiterea infracţiunii de “spălare a produselor infracţiunii”, infracțiune care, conform codului penal austriac, se sancţionează cu o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

 

Urmăriţii au fost prezentaţi la instanţa Curţii de Apel Ploieşti, care a dispus măsura reţinerii preventive pe 15 zile pentru doi dintre bărbați și măsura controlului judiciar pentru ceilalți doi. ” se arată într-un comunicat al IPJ Prahova