copii poligon antrenament sri

Copii  care nu par că au mai mult de 10 ani trag cu arme automate sunt imaginile care au scandalizat o țară întreagă după ce au apărut pe posturile de televiziune naționale.

 

Mai grav este că se pare că toată această aventură extrem de riscantă la care participă un grup mare de copii se apare că se desfășoară undeva în Prahova. Postul România Tv susține că imaginile au fost filmate în poligonul de tragere de la Boldești Scăieni, acolo unde se antrenează jandarmii, dar, uneori participă și cadrele SRI. Informația a fost infirmată de Leonard Dragomirescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Prahova.

"Este exclus ca acest poligon de tragre să fie cel de la Boldești –Scăieni. Pe imagini se observă că în spatele țintelor se află un zid din beton, ori noi la Boldești avem un perete din pământ cu iarbă și mult mai mmulte ținte decât apar pe imaginile despre care vorbim," a declarat Dragomirescu.

 

Pe imagini se vede cum copiii trag cu arme de asalt, care trag aproximativ 800 de gloanţe pe minut. De asemenea, un băiat care nu pare să aibă mai mult de 10 ani este filmat trăgând cu un Glock clasic, de 9 mm Parabellum.

Conform presei centrale, SRI s-a autosesizat cu privire la aceste imagini şi a dispus "măsuri de verificare în urma cărora se vor lua măsurile legale care se impun". 

Jandarmeria Prahova a dezmințit informațiile printr-un comunicat de presă

”În legătură cu materialul difuzat de postul de televiziune Romania TV,  postat și pe site-ul de știri www.romaniatv.net cu titlul: „Imagini şocante filmate în poligonul SRI. Copii de 10 ani trag cu arme automate VIDEO”, în care se face referire la poligonul de tragere de la Boldești Scaieni aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, vă comunicăm faptul că imaginile nu au fost filmate în aceasta locație.”

video romaniatv.net

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Creșele s-au redeschis înaintea școlilor

La cererea părinților care au susținut că nu au cu cine să-și la copiii acasă, creșele din Ploiești s-au redeschis în această dimineață. În ciuda faptului că, miercuri (20 septembrie 2017),...