piata flori centru

Duminică dimineață polițiștii din cadrul biroului investigare al criminalității economice au efectuat mai multe controale în piețele ploieștene și la mai mulți agenți economici. 

 

În urma acțiunii au fost verificați 22 de agenți economici și au fost constate 18 contravenții, sancționate cu amenzi a căror valoare totală se ridică la 38 500 lei. 

Totodată au fost confiscate 76 de fire de crizanteme, 30 de fire de tuberoze, 33 de fire de trandafiri, 57 de fire gerbera, 78 de fire de gladiole de grădină, 17 crini, 70 de garoafe, 9 fire de frezii, 21 fire de diantus, 21 de buchete formate din diverse flori, în valoare totală de 2 366 lei. Totodată a fost confiscată și o sumă de 1 662 lei. 

 

Controlul a picat prost pentru florarii ploieșteni care oricum se plâng că nu au câștigat mare lucru în urma deschiderii anului școlar. Persoanele care comercializează flori în piața centrală au declarat reporterului observatorulph.ro că începutul de an școlar le-a adus un profit nesemnificativ, iar la finalul zilei au avut sume cu 200-300 de lei în plus față de o zi normală. 

Aceștia susțin că situația se datorează faptului că piața de flori din interiorul platoului central a fost desființată, iar tarabele le-au fost mutate. Mai mult decât atât, în piața centrală ar exista persoane care vând flori fără să plătească chirie sau să aibă autorizație.