adrian radu sri

Radu Adrian Ovidiu, în prezent editor la un site cu acoperire națională, dar în trecut, lucrând ca ofițer SRI a fost trimis în judecată pentru trafic de influență.

 

Radu Adrian este personajul care a fost denunțat la Direcția Generală Anticorupție Prahova, de către Cezar Stoichiciu, directorul CSM Ploiești, după ce i-ar fi cerut funcționarului o sumă de bani pentru o intervenție pe lângă primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre. Cu acești bani, 2000 de lei, Stoichiciu ar fi trebuit să-și păstreze funcția de director al clubului sportiv.

Dosarul Ofițerului SRI a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova, marți, 13 septembrie și nu a primit deocamdată un termen de judecată.

 

Adrian Radu este un personaj controversat care a fost trecut în rezervă după ce, în calitate de ofițer SRI și-a încălcat atribuțiile. El a fost încadrat în Serviciul Român de Informații în anul 2008 pentru ca șase ani mai târziu să fie eliminate din sistem. Radu a contestat trecerea în rezervă și a solicitat daune în valoare de 50.000 de lei, dar acțiunea sa nu s-a soldat cu succes.

Acesta are deja o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de instanța Curții de Apel Alba Iulie pentru transmitere de informații clasificate în afara cadrului legal.

Adrian Radu a devenit cunoscut în special în mediul online mai ales după ce a publicat mai multe articole referitoare la personaje importante din mediul politic-administrativ, dar și după ce a fost fotografiat în prezența fotului președinte Traian Băsescu, dar după ce acesta își terminase mandatul.