trafic aglomerat

Prima zi de școală readuce aglomerația în Ploiești.

 

Se circulă destul de greu în zona centrală a orașului, mai ales la Halele Centrale, unde șoferii opresc pe prima bandă, pe avarii, pentru a cumpăra flori cadrelor didactice.

În jurul școlilor, mulți părinți și-au parcat mașinile și pe trotuare, pietonii fiind obligați să circule pe carosabil.

IPJ Prahova a emis ieri un comunicat de presă cu sfaturi utile pentru începerea școlii:

 

Atenţie, copii!

Evitaţi să urcaţi cu ghiozdanele în spate în mijloacele de transport în comun, deoarece puteţi fi prinşi de uşile acestora!

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului!

Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare!

Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

Conducerea bicicletei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale !

Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!