sef mizil

Șeful Poliției Mizil, Marius Rotaru, încerca să medieze conflictele dintre membrii grupului de traficanți de persoane și cei care formulau plângeri penale, în sensul că plângerile, reclamațiile sau sesizările nu erau înregistrate sau înaintate către alte organe competente în soluționarea lor, se arată în motivarea deciziei Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea a patru inculpați în acest dosar.

 

 

Potrivit documentului, unul dintre suspecții din dosar, persoană care sprijinea grupul infracțional în scopul exploatării sexuale a tinerelor minore, a declarat că Marius Rotaru încerca de fiecare dată să evite tragerea la răspundere penală a celor vizați de plângeri, găsind o cale amiabilă de stingere a conflictelor ivite între membrii grupului infracțional și persoanele care îi reclamau la Poliție.

Această situație reiese atât din declarațiile martorilor și ale persoanelor vătămate, cât și din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice și ambientale efectuate în cauză.

Două dintre persoanele arestate alături de Marius Rotaru, respectiv Eduard-Florian Baicu și Leontin-Florian Călin, au relatat în fața instanței că au fost chemați la Poliție în legătură cu relațiile pe care le-au avut cu minorele, dar nu li s-au luat declarații niciodată, aceștia menționând că "după ce a stat de vorbă cu domnul R., acesta le-a dat drumul acasă", se precizează în motivarea Tribunalului Prahova.

Pe de altă parte, avocatul lui Marius Rotaru a susținut în fața instanței că printre martorii audiați în cauză au fost și colegi de serviciu ai lui Marius Rotaru care au arătat că acesta nu se face vinovat de acuzațiile care i se aduc.

"Din analiza declarațiilor martorilor audiați în cauză, colegi de serviciu ai inculpaților, se confirmă susținerile inculpatului, în sensul că nu se face vinovat de comiterea faptelor pentru care este cercetat, mare parte din acele solicitări nu erau în sfera poliției", se arată în documentul citat.

Șeful Poliției orașului prahovean Mizil, Marius Rotaru, a fost arestat preventiv, joi după-amiază, alături de alte trei persoane, în dosarul de trafic de minori și trafic de persoane în care cei patru inculpați au fost reținuți de procurorii DIICOT Ploiești după mai multe ore de audieri.

 

Citește articolul integral pe agerpres.ro