Sebastian Ghita DNA Ploiesti

Deputatul Sebastian Ghiţă a contestat, joi, la instanţa supremă, măsura controlului judiciar luată împotriva sa de procurorii DNA, în dosarul de spălare de bani în care este cercetat alături de fostul premier Victor Ponta, precizând că nu va renunţa să vorbească despre acuzaţiile de spălare de bani care i se aduc, transmite digi24.ro.

 

Deputatul Sebastian Ghiţă a susţinut că i se îngrădesc două drepturi fundamentale şi că nu va renunţa să vorbească despre acuzaţiile pe care i le aduc anchetatorii.

Ghiţă a arătat, joi, la instanţa supremă, ca ceea ce a contestat vizează două drepturi esenţiale pentru orice cetăţean al României, dreptul la libera circulaţie şi dreptul la libera exprimare.

"Eu consider că statul are suficiente mijloace să intervină atunci când un cetăţean nu respectă legile sau deciziile impuse de judecători. Senzaţia mea este că din ce în ce mai des unii procurori încearcă să ne bage în cap ideea ca nu e voie să vorbim în România, ori chestiunea acesta e ceva care ţine de libertatea noastră şi e ceva ce nu mai acceptăm, oricâte sfaturi ne dau avocaţii, prietenii sau rudele, e ceva ce trebuie să ţinem încă viu”, a spus deputatul, citat de news.ro

 

Deputatul s-a referit apoi la controlul judiciar stabilit, miercuri, de procurori.

"Acea măsura impusă ieri (miercuri, n.r.) nu-mi dă voie să vorbesc despre Victor Ponta, nu-mi dă voie să vorbesc despre domnul procuror şi nici despre dosar. Dacă procurorul calcă mâine pe cineva pe stradă, eu n-am voie să mă refer la fapta dânsului, că nu doreşte el", a declarat Ghiţă.

El a explicat că procedura prin care a fost organizată vizita lui Tony Blair în România a fost folosită şi în cazul vizitei fostului preşedinte american Bill Clinton sau a fostului şef al CIA.

 

"În 2005, o fundaţie, împreună cu mai mulţi sponsori, printre care Omnilogic, l-a invitat cu 500.000 de dolari pe Bill Clinton. Procedura a fost aceeaşi ca la domnul Blair. Sute de sefi de instituţii din România au mers la acel eveniment, gratuit. Ulterior, Omnilogic a încheiat sute de contracte cu instituţiile ale căror şefi au participat la conferinţă. A mai fost şi Rudolf Giuliani, a venit fostul sef al CIA, cu 300.000 de dolari. O să ajungem de râsul lumii în felul acesta. Ieri, jurnaliştii de la The Sun au venit special să-mi ia o declaraţie despre această situaţie care i-a uimit", a mai spus Sebastian Ghiţă.

Întrebat de ce ar fi fost nemulţumit Victor Ponta când l-a văzut pe listele electorale din Prahova din 2012, aşa cum a declarat Liviu Dragnea, Sebastian Ghiţă a arătat că "despre mulţumirile sau nemulţumirile domnilor Ponta şi Dragnea, multe sunt de spus. Şi aţi văzut rezultatul: apariţia unui nou partid. Ştiu eu ce spune Ponta despre Dragnea şi Dragnea despre Ponta? O să ne lămurim”.

Magistraţii instanţei supreme vor judeca vineri contestaţia faţă de măsura controlului judiciar a fostului premier Victor Ponta, cercetat în dosarul finanţării vizitei lui Tony Blair în România.

 

sursa: digi24.ro

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elena Udrea, audiată la DNA

Elena Udrea a sosit vineri, în jurul orei 11:00, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată într-un dosar mai vechi legat de Hidroelectrica, dosar de care se ocupa fostul procuror Mihaiela Moraru...