foc floresti2

În incendiul izbucnit, ieri, la un depozit de mase plastice din Florești au ars peste 500 de tone de deșeuri și mai multe utilaje. Focul a izbucnit de la un motor suprasolicitat.

 

Comunicatul ISU Prahova:

Marţi, 05.09.2016, in jurul orei 15.47, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova a fost sesizat prin numarul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o hală de producţie din localitatea prahoveană Floreşti, care are ca obiect de activitate colectarea şi reciclarea maselor plastice şi a deşeurilor.

 

Vezi și:  Incendiu puternic la Florești. FOTO/VIDEO de la fața locului

         La adresa indicată de apelant au fost mobilizate 13 echipaje de pompieri militari, din care 8 de stingere, unul de prim ajutor calificat şi 4 de primă intervenţie şi comandă, fiind alertat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii.

Citește și:  Incendiu la Florești, la o firmă de colectare mase plastice

         In momentul sosirii echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 3000 mp la hala de producţie, în staţia de sortare mase plastice, cu degajare de fum, vânt puternic şi o cantitate mare de materiale combustibile, respectiv mase plastice şi deşeuri.

Vezi și:  Imagini de la incendiul din Florești. Un depozit de mase plastice a luat foc

         Pentru localizarea incendiului, pompierii militari au acţionat aproximativ o oră şi jumătate, realizându-se culoare pentru a limita şi împiedica propagarea focului.

         50 de pompieri militari au acţionat pentru lichidarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

         Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, respectiv un motor electric defect sau suprasolicitat.

         Urmare a incendiului au ars: trei prese compact mase plastice, două motoare electrice, baloţi din mase plastice, trei mori măcinat mase plastice, un motostivuitor, aproximativ 20 de tone produs finit şi aproximativ 5oo tone deşeuri mase plastice.

         Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore şi jumătate, peste noapte au rămas 2 autospeciale pentru asigurarea măsurilor specifice generate de focare izolate, precum şi pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment, acţionând şi la momentul transmiterii prezentei informări.