sorin chirila

La DNA Ploiești a ajuns și Sorin Chirilă, vărul soției lui Sebastian Ghiță și omul de încredere al acestuia. Acesta este suspectat de faptul că i-ar fi dat lui Victor Ponta suma de 200 000 de euro pentru ca Sebastian Ghiță să ocupe un loc pe listele PSD la alegerile parlamentare din 2012.

 

Citește și:  Sebastian Ghiță a ajuns la DNA Ploiești

Surse judiciare susțin că Sebastian Ghiță i-ar fi trimis printr-un intermediar lui Victor Ponta suma de 200.000 de euro pentru a-l nominaliza candidat din partea PSD pentru Camera Deputaților.

Ulterior, banii ar fi fost folosiți de Ponta pentru vizita fostului premier britanic Tony Blair în România (detalii AICI).

 

Potrivit anchetatorilor, intermediarul celor 200.000 de euro ar fi fost Sorin Chirilă, vărul soției deputatului Sebastian Ghiță. 

Numele acestuia apare în referatul procurorilor DNA (serviciul teritorial Ploiești) într-un alt dosar privind  metodele de spălare de bani și interpușii folosiți de Sebastian Ghiță în afaceri pe care acesta nu și le asumă. Riseproject a publicat pasaje din acest referat AICI

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Ecaterina Andronescu, audiată la DNA

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a ajuns la DNA în această dimineață. Ea a fost chemată să dea declarații ca martor în dosarul în care omul de afaceri Dinu Pescariu și fostul...