profesor retinut

La data de 06.09.2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au dispus retinerea inculpatului M.A.C., profesor de matematică în cadrulUniveristătii de Petrol si Gaze Ploiesti, pentru săvârsirea infractiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 C.pen.

 

Citește și: Profesor din UPG, prins cu șpaga de la studenți în buzunar

În sarcina inculpatului s-a retinut că, la data de 03.09.2016, a acceptat promisiunea remiterii de către studentii anului I ai Facultătii de Tehnologia Petrolului si Petrochimie, prin intermediul unei alte persoane care are calitatea de suspect în cauză, a sumei de 38.500 lei, în vederea promovării examenului la disciplina matematică din sesiunea de restante din toamna anului 2016.

 

De asemenea, s-a stabilit că, la data de 05.09.2016, inculpatul a pretins si primit suma de 17.150 lei din suma mai sus indicată, solicitând ca diferenta de 20.350 lei să îi fie remisă la data de 07.09.2016, când urma să se sustină un alt examen de restantă la disciplina matematică.

Cercetările au fost efectuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, care au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie si Serviciul de Operatiuni Speciale Ploiesti.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual penal de administrare a probatoriului, activitate ce nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.