ponta blair

Fostul premier Victor Ponta a fost citat, astăzi sa se prezinte la sediul DNA din Ploiești în calitate de suspect într-un nou dosar de corupție. În acest dosar este vehiculat și numele fostului premier britanic, Tony Blair. În aceeași cauză au fost citați, tot în calitate de suspecți și deputatul Sebastian Ghiță, dar și un om de afaceri din Ploiești, Sorin Chirilă, considerat mâna dreaptă a deputatului prahovean.

 

Citește și:  Cine ar fi fost intermediarul banilor trimiși de Ghiță lui Ponta

Victor Ponta a ajuns la sediu DNA din Ploiești la ora 11, fiind citat telefonic în calitate de suspect într-un dosar în care fostul premier este bănuit că și-a folosit funcția de președinte de partid, pentru a obține anumite foloase necuvenite. Se pare că Ponta ar fi oferit un post de parlamentar într-un colegiu important din Prahova prietenului său, Sebastian Ghiță.

Citește și:  Victor Ponta, la DNA Ploiești. Ar fi primit bani de la Ghiță

 

Pentru acest favor, Ghiță i-ar fi plătit lui Ponta 200 de mii de euro. Banii nu au fost dați în mod direct, ci prin intermediul lui Sorin Chirilă, un nume mai puțin cunoscut la nivel național, dar pe plan local este cunoscut drept mâna dreaptă a lui Sebastian Ghiță.

Citește și:  Ce spune Ghiță despre audierile de la DNA Ploiești

 

Atât Ghiță cât și omul de afaceri Sorin Chirilă au fost și ei citați astăzi la DNA Ploiești, tot în calitate de suspecți, fiind bănuiți de spălare de bani. Interesant este faptul că în acest dosar este vehiculat și numele fostului premier birtanic, Tony Blair.

Se spune, pe surse, că Victor Ponta ar fi folosit banii primiți de la Sebastian Ghiță tocmai pentru a-și permite să-l aducă în România pe Blair, într-o vizită neoficială. Se întâmpla acest lucru la finele anului 2014, iar procurorii susțin că această vizită i-ar fi folosit lui Victor Ponta în campaniile electorale pentru a-și crea o imagine bună în ochii oamenilor de afaceri, dar și în fața alegătorilor, spun anumite surse.