ghita trimis in judecata

Victor Ponta si Sebastian Ghita sunt citati pentru astazi la DNA Ploiesti intr-un nou dosar in calitate de suspecti. Ponta ar fi suspectat ca ar fi primit bani pentru a pune o anumita persoane pe listele parlamentare la alegerile din 2012, transmite hotnews.ro.

 

Citește și:  Ponta ar fi folosit bani de la Ghiță pentru vizita lui Tony Blair

Citește și:  Victor Ponta, la DNA Ploiești. Ar fi primit bani de la Ghiță

 

Potrivit aceleiași surse, procurorii il cerceteaza pe Victor Ponta in baza legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, care prevede la articolul 13 urmatoarele: "Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani."

Contactat de hotnews.ro, Sebastian Ghiță a declarat că si el ca se va prezenta la DNA Ploiesti si sustine ca este vorba despre un dosar in care este investigata  "problema Tony Blair".

Acesta a vorbit despre o intalnire din 2011 intre Victor Ponta, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Mihai Razvan Ungureanu si fostul prim ministru britanic Tony Blair.

"Stiu ca in dosarul acesta e vehiculat si numele fostului premier britanic Tony Blair", a spus Ghita, fara a oferi alte detalii.