talharie minori

Trei frați din cartierul ploieștean 9 Mai au reușit în ultima lună să bage spaima în locuitorii municipiului. Tinerii, cu vârste cuprinse între 13 și 27 de ani, au tâlhărit mai multe persoane, provocând un prejudiciu total de 8 000 de lei. 

 

Aceștia sunt bănuiți de un furt dintr-o societate comercială, dar și de multiple tâlhării pe care le-au comis ziua în amiază mare, fără nicio teamă. Persoanele bănuite de comiterea furturilor urmăreau în special femei trecute de 50 de ani, iar după o scurtă evaluare a victimelor le furau gențile și poșetele, dar și bijuteriile.

Potrivit IPJ Prahova ” Din cercetări, a reieșit că, în perioada iulie – august 2016, persoanele în cauză ar fi săvârșit mai multe tâlhării în municipiul Ploiești. Bănuiții vizau cu precădere femei, pe care le-ar fi deposedat prin violență (smulgerea obiectelor) de bunuri precum bijuterii, telefoane mobile, genți, portofele”.

Persoanele audiate astăzi se pare că se fac vinovate și de tâlhăria din 22 august, când unei femei i s-a furat geanta chiar pe Bulevardul Republicii, dar și de furtul unui lănțic de aur, care a avut loc joi, în zona parcului OZN din cartierul Nord. 

Cinci mandate de aducere au fost puse în aplicare astăzi.