prahova

O situație care va fi inclusă în planul de analiză și acoperire a riscurilor din Prahova, strategie propusă spre aprobare Consiliului Județean Prahova, atestă și zonele în care au avut loc cele mai multe accidente rutiere din județ.

 

Pe lista din planul de analiză se evidențiază că numărul cel mai mare de accidente rutiere au avut loc pe arterele rutiere naționale, de pe raza localităților municipiul Ploiești, Băicoi, Bucov, Bărcănești, Puchenii Mari, Valea Călugărească, Boldesti-Scăieni și Comarnic.

Îngrijorător este însă un alt aspect: creșterea numărului de accidente grave, consecință a faptului creșterii traficului auto. 

Astfel, dacă la nivelul anului 2005 sunt menționate numai cinci accidente grave, la nivelul anului 2014 sunt menționate 687 de evenimente rutiere. Numărul accidentelor grave s-a redus, potrivit aceleași situații, la aproape jumătate în 2015, respectiv 334 accidente rutiere. Printre principalele cauzele care au condus la producerea accidentelor se numără viteza excesivă, neatenția la volan, nepăstrarea distanței regulamentare între vehicule, consumul de alcool, dar și nerespectarea semnelor de circulație. 

 

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Prahova au avut loc în februarie 2016. Bilanțul victimelor: cinci persoane decedate și 28 de răniți. Accidentul a avut loc pe DN1 - Centura de Vest a Ploieștiului, în zona Strejnic. Un microbuz plin de pasageri a intrat într-o autobasculantă încărcată cu nisip. Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. La fața locului s-au deplasat 35 de autospeciale, între care ambulanțe și autospeciale pentru descarcerare, în acțiunea de salvare fiind angrenați 83 de pompieri, dar și medici, asistenți medicali, polițiști și jandarmi.

 

accidente harta prahova