cal

Alertă la Ploiești unde mai mulți cetățeni au solicitat ajutorul autorităților pentru a salva un cal în agonie care se zbătea în albia pârâului Dâmbu, aflat la ieșire din localitate.

 

UPDATE Imagini de la operațiunea de salvare

Calul este epuizat, are urme vizibile de violență și nu mai poate merge. Pentru salvarea animalului, a fost chemat un echipaj de descarcerare de la ISU Prahova, dar și medici veterinari de la grădina zoologică și de la Direcția sanitar-veterinară.

Calul se află în albia pârâului Dâmbu de mai bine de 12 ore, susțin oamenii care locuiesc în zonă. Aceștia spun că animalul a fost aruncat pur și simplu în apă de o familie de romi și abandonat acolo. Este epuizat, plin de răni, cu potcoavele smulse și abia dacă mai respiră. La fața locului s-au deplasat medici veterinari de la Grădina Zoologică din Ploiești, dar și de la Direcția Sanitar-Veterinară care i-au făcut calului un tratament, însă șansele ca acesta să supraviețuiască sunt sub 30 la sută.

 

Pompierii de la ISU Prahova au fost chemați și ei să dea o mână de ajutor pentru că nimeni nu se încumetă să scoată calul din apă. Este mult prea greu și nu se poate mișca singur. În plus există riscul ca acesta să nu supraviețuiască manevrelor de salvare. A fost adusă totuși o autospecială cu chingi pentru această intervenție destul de dificilă Mai grav este că autoritățile locale dau din umeri și spun că nu știu ce urmează să se întâmple cu acest cal, pentru că în Ploiești nu există un centru specializat pentru animale abandonate, iar la grădina zoologică nu poate fi dus pentru că nimeni nu știe de ce afecțiuni suferă și ar putea să îmbolnăvească și celelalte animale.