perchezitii politisti

Polițiștii din Prahova au efectuat ieri 43 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni economice, iar 30 de persoane au fost aduse la audieri.

 


Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat 43 de percheziții în București și în județele Prahova și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile unor societăți comerciale.„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 - 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.
În fapt, prin intermediul societăților comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate”, s-a arătat într-un comunicat de presă al IGPR

Anchetatorii au susținut că în baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit și T.V.A. dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei.

După ce 30 de persoane au fost aduse la audieri, IJP a anunțat că 12 persoane au fost reținute, de la domiciliile suspecților fiind ridicate sume impresionante, respectiv 11.500 de lei, 1.040 de euro și 2.800 de dolari.