perchezitii prahova

Marți dimineață polițiștii prahoveni efectuează 43 de percheziții la sediile unor societăți din București, Ilfov și Prahova. 

 

UPDATE Perchezițiile din Prahova au loc în Ploiești, Dumbrava, Ciorani, Cocorăștii Colț, Albești Paleologu. Vezi la finalul textului imagini cu persoanele aduse la audieri la sediul IJP Prahova.

Potrivit informațiilor noastre, firmele își desfășurau activitatea în domeniul construcțiilor, al presărilor de servicii, domeniul farmaceutic, dar și firme de transport.

 

Polițiștii efectuează 33 de percheziții în Prahova, șase în București și patru în Ilfov. Majoritatea perchezițiilor au loc în Ploiești.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 - 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

În fapt, prin intermediul societăților comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit și T.V.A. dedus în mod ilegal.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei.

VIDEO Suspecți de evaziune, aduși la audieri la sediul IJP Prahova

 

Economic
  • Luni, 25 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Peste 50.000 de turiști în luna iulie în Prahova

Prahova, potrivit datelor statistice, a avut în iulie un număr mult mai mare de turiști, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna...