tras pe dreapta

E bine de știut ce acte trebuie să ai în mașină în momentul în care Poliția Rutieră te trage de pe dreapta. 

 

”În conformitate cu prevederile art. 10, alin. (1) din OUG 195/2002 este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat, precum și și a celor neînregistrate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terților prin accidente de circulație. 

Același act normativ prevede la art. 76 următoarele: 

(1) Vehicule înmatriculate sau înregistrate cu excepția celor cu tracțiune animală care ciruclă pe drumurile publice, trebuie să aibă asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terților prin accidente de circulație, conform legii. 

 

(3) Dacă deținătorul vehiculului nu face dovada asigurării acestuia, după 30 de zile de la aplicării măsurii (prevăzute la al. 2), politia rutieră dispune radierea din evidență a vehiculului 

În ceea ce privește ceea ce privește sancțiunea contravențională, aceasta este prevăzută la art. 101, alin. 1 din HG 1391/2006 pentru aprobarea regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, astfel:

(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută de în clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice: 

 

18. nerespectarea obligației conducătorului auto de a avea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin 2 respectiv documentul de identitate sau dupa caz permisul de conducere, documenteul de inmatriculare ori de înregistrare a autovehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum şi alte documente prevăzute de lege.” se arată într-un răspuns transmis redacției observatorulph.ro de către IPJ Prahova.