maicute

Cinci persoane au fost trimise în judecată de către procurorii ploieșteni într-un dosar care privește înșelăciuni prin internet.

 

Este vorba despre celebra Măicuță Ștefania, pe numele real Dumitru Fausta care a fost deferită justiției alături de alte patru persoane, rude ale sale, și ele implicate în șantajarea unor naivi care sperau în leacuri miraculoase produse de falși tămăduitori.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Ploiești, instanță care a decis să mențină măsura controlului judiciar și interdicția de a părăsi limitele județului prahova pe numele celor cinci. Fausta Dumitru a solicitat magistraților să-i permită să circule pe tot teritoriul României, însă cererea sa a fost respinsă.

Reamintim că în primăvara acestui an au avut loc mai multe descinderi în Ploiești, la domiciliile unor persoane bănuite că au înșelat cetățeni aflați în impas. Profitând de naivitatea și vulnerabilitatea acestora, falsa măicuță Ștefania, împreună cu complicii săi, a reușit să stoarcă de la clienți sume importante de bani, de ordinul sutelor de mii de lei.

 

În schimbul banilor, falsa măicuță promitea însănătoșiri miraculoase sau rezolvarea unor probleme în dragoste, lăudându-se că s-a născut cu anumite puteri miraculoase.

În primă fază, Fausta Dumitru şi complicele său, Andrei Constantin Claudiu, au primit mandate de arestare preventivă, pentru ca ulterior să fie plasați sub control judiciar.

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...