proces

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiției au, joi, o zi încărcată. Elena Udrea, Alina Bica, Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu, Viorel Hrebenciuc, Darius Vâlcov şi Sebastian Ghiţă sunt câţiva dintre cei care vor ajunge în faţa magistraţilor, potrivit digi24.ro.

 

Gabriel Sandu, fost deputat PDL de Prahova, vine la Înalta Curte astăzi, după ce a fost condamnat în dosarul Microsoft la doi ani de închisoare cu executare. Mai mult, judecătorii au decis confiscarea a 2,19 milioane de euro de la Gabriel Sandu. 

Un alt prahovean judecat astăzi este Sebastian Ghiță. Procurorii nu îi impută acestuia doar infracţiuni de corupţie, ci şi de drept comun, cum ar fi şantajul. Televiziunea pe care o controla ar fi difuzat mai multe materiale denigratoare la adresa unei societăţi, iar Sebastian Ghiţă ar fi cerut 500 de mii de euro administratorului pentru a opri seria reportajelor. A şi primit o parte din bani, spun procurorii.

Procurorii spun că una dintre faptele care îl vizează pe Sebastian Ghiţă s-a petrecut în anul 2012 pe raza localităţii Bărcăneşti. Un echipaj de la rutieră l-a tras pe deputat pe dreapta şi i-au cerut documentele pentru o verificare de rutină. Nu mică le-a fost surpriza agenţilor de poliţie când au constatat că Sebastian Ghiţă conducea deşi avea permisul suspendat. Agenţii ar fi vrut să-i facă dosar penal, însă nu au putut. Deputatul l-ar fi sunat pe Viorel Dosaru, iar cazul a fost muşamalizat.
sursa: digi24.ro