apel 112

Două cazuri de dispariții raportate la 112 s-au dovedit a fi alarme false.

 

Comunicatul IJP Prahova:

Polițiști din cadrul Postului Comunal Ariceștii Rahtivani au fost sesizați prin S.N.U.A.U.112 despre faptul că o minoră de 13 ani din localitate ar fi părăsit domiciliul cu un autovehicul și apoi ar fi fost abandonată de către persoane necunoscute pe un drum din extravilanul satului Târgșorul Nou.
Aspectele sesizate au fost verificate de polițiști, constatându-se că acestea nu sunt reale.
Din verificările efectuate s-a constatat faptul că minora s-ar fi întâlnit cu un tânăr cu care se află într-o relație de prietenie, cu care părinții nu erau de acord, și au mers împreună, cu bicicletele, într-o pădure din apropierea satului, unde au fost găsiți de către mătușa fetei. De teamă să nu fie pedepsită de părinți, fata ar fi relatat mătușii că a fost urcată cu forța într-o autoutilitară și răpită în vederea obținerii de bani de la părinții săi.

Polițiști din cadrul aceluiași post au primit o altă sesizare similară, care, de asemenea, nu s-a confirmat.
Polițiștii au fost sesizați de către o persoană din localitate privind o posibilă sechestrare a unei tinere în vârstă de 18 ani.
Din primele cercetări ale polițiștilor a rezultat că aspectele sesizate nu se confirmă, aceasta a plecat voluntar de la domiciliu la o adresă din municipiul Câmpina, în urma unei discuții telefonice în contradictoriu cu tatăl său. Fata și-a contactat telefonic mama în această perioadă și i-a comunicat că este bine și că va reveni la domiciliu în data de 1 august. Apelanta a fost sancționată contravențional cu o amendă de 500 de lei, deoarece a alertat în mod nejustificat poliția, sesizând că fiica sa este sechestrată, deși cunoștea că acest lucru nu era adevărat.