gunoi masina

Ionuț Urzeală, tânărul care derulează în oraș proiectul "Transformam transformatoare, dam Ploiestiului culoare" a postat pe Facebook dialogul pe care l-a avut cu un șofer care arunca gunoiul din mașină direct în drum.

 

UPDATE Contactat de observatorulph.ro, Ionuț a declarat că incidentul s-a produs pe strada Elena Doamna. "I-am tot claxonat pe cei care fac asta în trafic, în speranța că își vor da seama că greșesc. Ca fost sportiv nu mi-e frică de șoferii care ar putea deveni violenti :) "

Postarea de pe Facebook:

Miercuri, în trafic, am fost martorul unei întâmplări care mi-a lăsat un gust amar. Şi cum de tenta puternic amăruie nu m-au putut scăpa nici lămâile din dotare, mi-am zis că e cazul să nu fiu doar orator, ci să mă implic efectiv în acţiune.

 

La semafor, o maşină cu numere de Austria se pregătea să demareze în trombă. Eu, în spatele său, îi anticipăm deja următoarea mişcare! Şi, totuşi, până să apese ambreiajul, omul nostru aruncă pe geam folia de la pachetul de ţigări. Nu trec două secunde şi îl claxonez puternic. Maşina din faţa mea vede verde în faţa ochilor şi accelerează, dar, după doar câţiva metri, austriacul repetă figura şi azvârle şi staniolul din pachet.

Îl claxonez din nou, acesta trage pe dreapta, iar eu, la rândul meu, fac acelaşi lucru. Pe un ton vizibil iritat, personajul mă întreabă ce am cu el, iar eu îi răspund tot printr-o întrebare: „La fel procedezi şi în Austria? Arunci chestii pe jos?”.

Replica nu se lasă mult aşteptată, iar vecinul de la semafor îmi spune că „la ce gropi sunt în România, mi-am rupt deja maşina”, după care nu ezită să-şi introducă organul în ea de situaţie.

 

Stupefiat, plec imediat de la faţa locului, nu înainte de a-mi pune o întrebare retorică: „Oare, în Austria, gropile se asfaltează cu gunoaie?!”

Până data viitoare, când voi putea filma un astfel de pasaj din trafic, cu ajutorul camerei pe care mi-o voi cumpăra cât de curând, să ştiţi că omul din spatele vostru, de la semafor, pot fi chiar eu! Iar dacă aruncaţi chestii pe jos, atunci ciuliţi bine urechile!!!

Chiar dacă ştiam că, în oraş, claxonatul este de cele mai multe ori interzis, haideţi să-i tragem de urechi cu un claxon lung şi puternic pe cei care consideră că drumurile oraşului nostru sunt groapa lor de gunoi.