contor gaze

Ieri, polițiștii prahoveni au efectuat percheziții la persoane bănuite de furtul unor contoare de gaze naturale. 

 

Comunicatul IJP Prahova:

Miercuri, 20 iulie a.c., Poliția Orașului Băicoi a efectuat 4 percheziții la domiciliile unor persoane din localitate bănuite de furtul unor contoare de gaze.

Din cercetări, a reieșit că, începând cu anul 2015, persoanele bănuite ar fi intervenit asupra contoarelor de gaze de la mai multi consumatori din Băicoi, Ploiești, Breaza, Bărcănești și Bușteni și, la solicitarea acestora, modificau indexul de consum pentru a se sustrage de la plata consumului real. Pentru a nu da naștere la suspiciuni, aplicau un sigiliu contrafăcut.

 

În iminența unui control din partea furnizorului de gaze, persoanele bănuite sustrăgeau contorul, pentru ca intervențiile neautorizate să nu fie descoperite

5 mandate de aducere au fost puse în executare.

La domiciliile bănuiților au fost descoperite contoare de gaze, sigilii contrafăcute, componente ale sistemelor de măsurare a consumului de gaze și unelte care ar fi fost utilizate la comiterea infracțiunilor.

 

Una dintre persoanele bănuite a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. În privința altor 3 persoane, procurorul de caz a dispus prezentarea acestora în cursul acestei zile cu propunerea de control judiciar.

Prejudiciul cauzat este estimat la 80.000 de lei.

La acțiuni au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Ploiești.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, furt calificat și deteriorarea, modificarea sau blocarea fără drept echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale (infracțiune prevăzută în Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012)
VIDEO Percheziții la rețeaua de măsluire a contoarelor de gaze