politist arestat 2

Ionuț Bucur, zis Balon, polițistul Secției 4 Ploiești care a fost prins în flagrant de colegii săi în timp ce lua mită a fost plasat în control judiciar de Curtea de Apel Ploiești, după ce Tribunalul Prahova a decis să-l aresteze preventiv.

 

Citește și: Balon nu scapă de cătușe. Procurorii cer din nou arestarea polițistului de la Secția 4

Ionuț Bucur a fost reținut în noaptea de 1 spre 2 iulie pentru luare de mită, în urma unui flagrant organizat în Ploiești de ofițerii Direcției Generale Anticorupție coordonați de procurori din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

 

Acțiunea a demarat după de au apărut informații conform cărora polițistul Bucur intenționa sa protejeze un tânăr, făptuitor într-un dosar de viol. În schimbul acestui serviciu, polițistul a solicitat de la protejatul sau suma de 3000  de euro, susțin anumite surse.

Interesant este faptul că, deși tânărul a fost de acord sa achite suma solicitată de polițist, la acesta din urmă nu au ajuns decât 500 de euro. Diferența, spun aceleași surse, a rămas la intermediarii care au aranjat "afacerea", doua personaje cunoscute în lumea interlopa din Ploiești. Polițistul de la secția 4 a fost prins în centrul Ploieștiului cu cei 500 de euro în buzunar.