decizie curte apel ploiesti primar floresti

Magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au admis marți contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova cu privire măsura preventivă de control judiciar pentru primarul comunei Florești și consilierul județean Simona David.

Astfel, magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au dispus ca pe timpul controlului judiciar, atât primarul comunei Florești, Eugen David, cât și soția sa, Simona David, consilier județean, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea organului judiciar.

 

Săptămâna trecută, primarul din Florești, Eugen David, și soția sa, Simona David, au fost reținuți pentru 24 de ore, într-un dosar care vizează infracțiunile de abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani. Ulterior, magistrații de la Tribunalul Prahova au dispus măsura controlului judiciar pentru cei doi, precum și pentru alte patru persoane implicate în același dosar penal. 

Iată soluția dată de magistrații de la Curtea de Apel Ploiești:

„În baza art.4251 alin.7 pct.2 lit.a rap.la art.204 cod proc.pen., admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova împotriva încheierii nr.317 pronunţată la 13 iulie 2016 de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova pe care o desfiinţează în parte în sensul că impune celor doi intimaţi-inculpaţi:DAVID EUGEN EDUARD şi DAVID SIMONA şi obligaţia prevăzută de art.215 alin.2 lit.a cod proc.pen., ca pe timpul controlului judiciar să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Menţine în rest încheierea contestată. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, conform art.275 alin.3 cod proc.pen. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu de astăzi 19 iulie 2016.

Document: Încheiere finală (dezinvestire) 19.07.2016”

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...