polocLa data de 1 iulie 2016 o minoră în vârstă de 14 ani a fost amendată cu suma de 62.5 lei de către Poliția Locală Ploiești. Tatăl fetei susțină că măsura luată de polițiști ar fi mult prea dură, oamenii legii putând să dea un avertisment copilului, în scopul educării acestuia, și nu o amendă.

 

Citește întreaga reclamație aici: Scrisoarea cititorului: Exces de zel al polițiștilor locali. Au amendat un minor

La solicitarea observatorulph.ro, Poliția Locală Ploiești a emis un punct de vedere cu privire la situația descrisă de Barbu Bogdan. Vezi mai jos:

 

”În timpul activității de patrulare, în data de 01.07.2016, ora 20.20, un echipaj al Poliției Locale Ploiești a constat faptul că numita B.M.A., de 15 ani, cu domiciliul în Ploiești, stătea cu picioarele pe o bancă amplasată în parcul Toma Socolescu, încălcând astfel prevederile art 15.2, pct. 2 din HCL, nr 228/2006, pentru aprobarea regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești, care menționează faptul că murdărirea sau distrugerea mobilierului urban existent pe domeniul public (coșuri de gunoi, bănci, jocuri pentru copii, jardiniere) constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă 250 – 700 de lei pentru persoane fizice.

În cazul de față, agentul constator a stabilit aplicarea unei sancțiuni pentur contravenientul minor, în valoare de 62.5 lei, respectiv jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, cu înmânarea directă a procesului verbal și cu o semnătură de primire conform prevederilor ordonanței 2/2001 – privind regimul juridic al contravențiilor. Deoarece contravenientul și-a recunoscut fapta și a semnat procesul verbal, nu a fost necesară prezența unui martor care să ateste lipsa contravenientului la întocmirea procesului verbal, refuzul sau imposibilitatea acestuia de a semna, conform prevederilor actului normativ menționat anterior.

Precizăm faptul că în repetate rânduri Poliția Locală Ploiești a înregistrat sesizări atât din partea cetățenilor cât și a reprezentanților SGU care au semnalat deteriorarea băncilor din parcuri, principala cauză a distrugerii fiind vandalizarea repetată a acestora.”

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Unora le place să trăiască în cocină

Aproape că nu există zi în care să nu primim imagini de la ploieşteni, surprinse prin mai toate cartierele din oraş. Cele două din acest material sunt poze făcute la interval de trei zile. Câtă...