insealciune stradaVineri în jurul orei 14,30, în timp ce polițiști din cadrul Secției nr. 1 Ploiești acționau în zona Halelor Centrale, s-au sesizat din oficiu că, pe str. George Coşbuc, un tânăr ar încerca să convingă un bătrân din municipiu să îi dea bani.

 

Primul a fost legitimat, stabilindu-se că este din comuna Chiojdeanca, și are 25 de ani, iar, din primele verificări, a rezultat că acesta l-ar fi abordat pe bătrân sub pretextul că l-ar cunoaşte pe…. naşul acestuia.

Motivând că ar avea nevoie de bani pentru a cumpăra urgent câteva medicamente, l-ar fi determinat pe ploieștean să îi dea suma de 30 lei, promițându-i că îl va transporta la domiciliu cu autoturismul său.

În urma controlului corporal efectuat asupra tânărului, a fost găsită suma de 30 lei şi o cheie auto, ulterior stabilindu-se că aceasta era folosită doar pentru a fi arătată persoanelor vătămate în scopul obţinerii încrederii acestora, acesta neavând, însă, niciun autoturism.

 

Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înşelăciune, iar cercetările poliției continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.