Afis expozitie

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează marți, 19 iulie 2016, ora 17:00 vernisajul expoziției de pictură DERVISH, a artistului sirian Ammar Alnahhas.

Ammar Alnahhas, membru al Asociației de Arta Fină din Siria, din 2003 și absolvent al  Facultății de artă fină din cadrul Universității din Damasc-Siria, este o prezență activă pe simezele românești, începând din anul 2010.

 

Până atunci lucrările sale au fost expuse cu precădere la Damasc, având o singură prezență internațională la Madrid, în 2004, cu o expoziție de sculptură.

Simezele bucureștene s-au deschis pentru artist, în 2010 la Galeria Basil – Expoziția de pictură ORIENT`S HISTORY, iar mai apoi, prin colaborări cu Galeria ELITE PROF ART – Expoziții de pictură - în 2010: CĂLĂTORID PRIN LUME, CULORI DE SĂRBĂTORI; în 2012: MARINA, NUDURI, LUNA FLORILOR, ARTA ÎN MINIATURI; în 2013: FRÂNTURI DE LUME, SĂRBĂTORI DE IARNĂ, GALBEN, PEISAJE CONTEMPORANE, ROȘU, FEMEIA ÎN ARTA ROMÂNEASCĂ.

Anul 2013 a adus colaborări și cu alte galerii bucureștene: GALERIA U-ART (PEISAJE CONTEMPORANE), LE LOTUS BLEU, WORLD TRADE CENTER (DARURILE PRIMĂVERII), dar și din țară: Casino Sinaia, Galeria Regală (GÂNDURI, VISE, IMAGINI), Sighișoara (INSTANTANEE MEDIEVALE).

 

Anul 2015 a fost dedicat unui proiect cultural intitulat MOZAIC DIN MESOPOTAMIA, expoziție itinerată în țară la Târgu-Mureș, Curtea de Argeș, Pucioasa și Câmpulung Muscel.

2016 vine cu un nou proiect expozițional DERVISH, ce debutează la Muzeului Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, în Ploiești.

Participarea la câteva Tabere de creație, în România, a fost încununată de expoziții pe teme dedicate:

 

2015 Tabăra de creație ÎNTÂLNIRE DE PICTURA ÎN DELTA DUNĂRII,  Delta Dunării, Romania.

2014 Tabăra de creație, Expoziția MĂLDĂREȘTI PLEIN AIR, Măldărești, România

2014 Tabăra internațională de arte plastice, INSTANTANEE MEDIEVALE, Burghostel, Sighișoara, Romania.

 

Cariera artistică a fost încununată în 2006 cu Trofeul CHEIA VECHIULUI DAMASC.