politie trafic microbuz dn 1 1024x768

Polițiștii rutieri au depistat mai multe nereguli la un autobuz care transporta persoane pe ruta Mislea – Scorțeni – Cocorăștii Mislii –Păulești. Aceștia au sancționat firma cu 5 amenzi în valoare de aproape 25.000 lei și retragerea certificatului de înmatriculare.

 

Ieri dimineață, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acţionau pe D.J. 102, pe raza localității Plopeni, au depistat un autobuz care aparținea unui operator cu sediul în Boldești-Scăeni, care efectua transport regulat special de persoane pe ruta Mislea – Scorțeni – Cocorăștii Mislii –Păulești, cursă pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta nici dovada efectuării I.T.P., nici asigurarea obligatorie RCA și nici licența de traseu pentru curse regulate special.
În plus, polițiștii au mai stabilit faptul că șoferul nu avea atestat de calificare profesională și nici nu a utilizat pe timpul efectuării transportului rutier placa de traseu cu nominalizarea operatorului de transport rutier, a traseului și a tipului de transport efectuat.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 5 sancţiuni în valoare de 24.125 lei și a fost retras certificatul de înmatriculare.