pedeapsa trafic droguri

Pedeapsă cu închisoarea cu executare între patru ani și 8 luni pentru cele 12 persoane, judecate pentru trafic de substanțe psihoactive, protejate de polițistul Cristian Bălan, condamnat la rândului lui de aceeași instanță la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare.

 

Citește și: Închisoare cu suspendare pentru polițistul traficant de droguri

Astfel, cea mai mare pedeapsă din lotul de traficanți a primit-o ILIE BOGDAN, și anume patru ani de închisoare cu executare. În cazul celorlalți care au primit pedepse de câteva luni de închisoare, instanța a decis să suspende executarea pedepselor.

PROCOP CONSTANTIN-DANIEL 10 luni închisoare.

 

ANTON GABRIEL-ANDREI, la pedeapsa de 10 luni închisoare;

BINDOIU ŞTEFĂNIŢĂ-GEORGIAN,  10 luni închisoare;

GÎNDĂ ANCUŢA FLORENTINA, 8 luni închisoare;

 

GÎNDĂ CAMELIA STELUŢA, 8 luni închisoare;

GÎNDĂ MIHAELA-ROXANA 8 luni închisoare;

ILIE LUISA, 10 luni închisoare;

 

ILIE MARIN, 10 luni închisoare;

MAREŞ CEZAR NICOLAE, 10 luni închisoare;

ŞERBAN MARIUS IONUŢ, la pedeapsa de 8 luni închisoare;

COSTACHE BIANCA-LAVINIA, 10 luni închisoare;

"În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicată inculpaţilor: PROCOP CONSTANTIN-DANIEL, ANTON GABRIEL-ANDREI, BINDOIU ŞTEFĂNIŢĂ-GEORGIAN,GÂNDĂ ANCUŢA FLORENTINA, GÎNDĂ CAMELIA STELUŢA, GÎNDĂ MIHAELA-ROXANA, ILIE LUISA, ILIE MARIN, MAREŞ CEZAR NICOLAE, ŞERBAN MARIUS IONUŢ, COSTACHE BIANCA-LAVINIA şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, pentru fiecare inculpate," coform portalului instanțelor de judecată.

Cauza a fost instrumentată inițial de procurorii din cadrul DIICOT Ploiești, care aveau informații conform cărora gruparea de traficanți de droguri este protejată de unul dintre polițiștii din cadrul IJP Prahova. Conform anchetatorilor, agentul Cristian Bălan, furniza informații secrete pentru a-I avertiza pe protejații săi în legătură cu zilele în care erau organizate razii sau percheziții. În plus, procurorii susțin că Bălan ar fi oferit sume de bani traficanților pentru ca aceștia să cumpere substanțe interzise. Polițistul avea și el parte de un procent din câștig.