politisti arestati

Doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității este pedeapsa pe care a primit-o Cristian Bălan, polițistul care lucra în cadrul IJP Prahova la Serviciul Arme, Muniții și Substanțe Periculoase. Decizia aparține judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova și nu este una definitivă.

 

Citește mai multe detalii aici: Un polițist din Ploiești, arestat pentru că a protejat traficanții de droguri

Bălan a fost găsit vinovat pentru trafic de influență, comiterea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, dacă a fost săvârşită în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, favorizarea făptuitorului, instigare la efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile Legii nr. 194/2011.

 

De asemenea, conform instanței de judecată, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. sau Administraţia parcului memorial „Constantin Stere" pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Judecătorii Tribunalului Prahova au decis să confiște de la polițist o pereche de pantofi sport, un telefon mobil marca SAMSUNG cu accumulator; un telefon mobil marca IPHONE, (ridicate cu ocazia efectuării percheziţiei de la domiciliul inculpatului) şi telefonul mobil marca IPHONE, un telefon mobil marca NOKIA fara accumulator; un telefon mobil marca NOKIA TYPE, cu accumulator (ridicate cu ocazia percheziţiei efectuate la sediul Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, unde Bălan Cristian-George a desfăşura activitatea, bunuri aflate în camera de corpuri delicate a I.J.P. Prahova.

 Bălan Cristian George a rămas, în urma anchetei, fără 5.300 lei, bani confiscați de la acesta pentru că s-a considerat că atât ar fi câștigat agentul de poliție în urma infracțiunii.