perchezitie floresti

Primarul localității Florești, Eugen David, a fost reținut aseară, după ce ieri, la primăria din localitate, dar și la domiciliul său, au fost efectuate mai multe percheziții.

 

În aceeași cauză a fost reținut și consilierul județean Simona David, soția edilului din Florești. Alături de cei doi au mai fost reținuți încă o femeie și trei bărbați.

Ieri, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul I.J.P. Prahova au efectuat 29 de percheziții la persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală și spălare de bani.

 

Perchezițiile s-au desfășurat la 28 de spații din județul Prahova și unul din județul Brașov.

„Din cercetări, a reieșit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obținute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retrași numerar și introduși în circuitul civil. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăți nelegale se ridică la 3.200.000 de lei. De asemenea, una dintre persoanele bănuite este bănuită că ar fi acordat, în 207 cazuri, diferite plăți, fără a fi întocmit documentația aferentă. De asemenea, prin contracte întocmite abuziv, ar fi trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăților pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 de lei. Totodată, în perioada 2010 – 2015, bănuiții ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea și declararea la autoritățile fiscale de facturi, avize și borderouri, în care erau înscrise operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Astfel, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei”, a anunțat IGPR

20 de mandate de aducere au fost puse în executare. Șase dintre persoanele audiate au fost reținute cu propunere de arestare preventivă.